fredag 8 juni 2007

Ny MT


Min nya MT är klar! Efter flitigt sömmande är den nu färdig och kör en runda i tvättmaskinen, men först fotade jag den lite. Det är en variant där jag snott bra idéer från flera håll, axelbanden är breda i enkelt tyg, midjebältet bara 10 cm brett i dubbelt tyg. Båda är längre än jag räknar med att vilja ha. Jag kommer säkert att vilja klippa av dem senare. Men jag ville vara säker på att få tillräckligt långa band för att kunna vira midjebanden ett helt varv runt kroppen då jag tycker att det avlastar bättre.

Om någon tycker att ramen inte ser helt fast ut är det för att det går att kardborra fast lösa paneler innanför den. Har sytt en sån MT förut och eftersom jag aldrig kan bestämma mig för vilken panel jag skulle välja om jag bara får en så blev det en till sån nu. Har tagit några bilder för att visa hur det ser ut när man syr.


Först syr man fast banden på bakstycket som kommer vara närmast barnet. Sen lägger man på den fasta panelen med kardborreband fastsydda. (I orginalet till denna MT satt kardborren fast på ramen istället, men jag har haft problem med att det tittar fram när jag bär mitt barn i den så jag tänkte prova detta istället. Vet inte om det blir bättre då jag inte burit i de än och då någon annan måste kolla då jag bär på ryggen.) Band och innerpanel behöver fästas ett par tre cm in från ytterkanten för att lyckas med nästa moment.Till sist lägger man på ramen, som man tidigare sytt ihop, räta mot räta med bakstycket och syr mellan de hål man behöver för att dra ut banden igenom. Sen vänder man allt rätt och syr en stickning runt om alltihop. Min symaskin tycker det är lite jobbigt kan jag säga men med grövsta nålen så gick det.

För ytterligare instruktioner kolla här: http://www.bradley-etheridge.com/MaeMeiTai.htm för MT med utbytbara paneler eller här: http://www.sjalbarn.se/ i forumen finns både gör det själv tips och info om man vill köpa MT. Eller sjal för den delen :-)

Hoppas att jag kan få någon att ta bilder när jag bär i den så småningom, men det är lite svårt att arrangera själv :-)

4 kommentarer:

 1. Snyggt! Det verkar ju inte så komplicerat att sy en MeiTai. Jag har aldrig testat eller sett en i verkliga livet först. Skulle kännas säkrare att ha en som modell, och kanske veta att jag tycker att det funkar... Är man kontrollfreak så är man:-)

  SvaraRadera
 2. Tja jag hade bara sett mönster och bilder på nätet när jag sydde min första MT. Den blev väl sådär. Ligger här hemma och skräpar. Detta är min tredje MT jag syr och min fjärde jag har och man lär sig väl vad man själv gillar efter ett tag.

  Jag älskar dem framför allt för att de är snygga dock :-) Och min son föredrar dem framför långsjal vilket ju är en viktig faktor.

  SvaraRadera
 3. Den ser så himla fin ut. Du är så duktig!!!
  Hehe... förstår att det måste vara svårt att bestämma sig för och sedan hålla sig till en panel ;-).
  K skvallrade om att den är jätteskön att bära i också. Det gör ju inget! :-)

  SvaraRadera
 4. Ser ju kanonfin ut! Kul att det går att byta panelen. Nästa gång vi är ute på promenad ska jag ha med kameran! :-)

  SvaraRadera