fredag 1 juni 2007

Bara måste sy en ny MT!

Har drabbats av ett plötsligt stort behov av att sy en ny MT! Tänkte pröva sy en med breda axelband. H blir allt tyngre och det vore skönt att nästan helt slippa släpa vagn nu i sommar. Måtte jag hitta ett bra tyg till den bara. Och sen en jäkligt snygg panel/yttertyg för jag tror denna ska bli utan panel utan med helt yttertyg i nått blankt vackert... Drömmer.

---
Ändrat mig igen :-) Det blir en ny MT med utbytbara paneler. Har sytt en sån tidigare och det är sjysst att kunna byta tyg. Kan ändå inte bestämma mig för vilket tyg jag vill ha. Den första blev inte så bra för mig men har tjänat bra åt min kompis och hennes lilla barn. Jag tyckte banden runt midjan blev för mycket vadderade och gillar babyhawken bättre.

Men det svarta tyget är inköpt och uppklippt. 2m räckte och kostade 69:-/m på Olssons, svart ganska tunn bomullstwill. Svart på sommaren? Ja ja, men snyggt! Jag älskar snygga MT´s med svarta ramar och fina färgrika, mönstrade paneler. Hittade en lapptäckesstuv också som ska bli till den fasta panelen om man inte kardborrar fast nått annat tyg. Det är väl inte det snyggaste jag vet men duger gott. Och det är ju inga problem att byta senare :-)

Tänkte göra denna MT lite längre i sittdelen. Hoppas det inte är ett helt fel beslut, men jag tror att det är skönare för H att få tyg lite högre upp än han har just nu. Sittdelen ska nu bli ca 38*55 i färdigt format. Axelbanden 200*30 och midjebanden 200*10, men de är dubbla. Sen kommer jag antagligen att klippa både midjeband och axelband och fålla om dem när jag testat MTn Gissar på att jag slutar på 180 för axelbanden och kanske ner åt 150 för midjebanden.

---
Kommentar till kommentaren:

Ja, visst men det blir min fjärde MT i sånna fall :-) Har sytt två och har dessutom en Babyhawk. Och H vill bara bli buren på långturer och då orkar jag inte längre med de MT jag har. Vill sy en med breda axelband. Fast idag fick jag sjala honom för första gången på ett år och då behöver jag ju ingen MT :-) Och jo jag finns på sjalbarn, samma namn, men är väl inte så aktiv på att skriva där. Läser mest. Är väldigt förtjust i sjalar men H har inte varit det sedan han blev 8 månader ungefär. Jag hoppas på nästa barn :-)

2 kommentarer:

  1. Klart du ska ha en MT!!!!! DEt går ju att göra dem hur snygga som helst, skulle ha flera stycken om det inte vore för att Anton inte vill bli buren längre....

    Hänger du möjligtvis på salbarn????

    SvaraRadera
  2. Jag är också sugen på att sy en. Fast jag har precis köpt mig en Hoppediz så jag kanske ska lugna mig lite :D. Fast jag har inte riktigt fått kläm på knytningarna än, mer övning krävs, bär mest i Ergon än så länge den är superbra den också! Fast jag skulle ju vilja ha något riktigt snyggt ;)

    SvaraRadera