torsdag 27 september 2007

Vindjacka och byxor


Sydde en jacka till H. Han har en gammal älskad "flygplansjacka" i ganska snäv modell som nu är aningen för liten om han ska ha en tjockare tröja under, så jag ritade av mönstret och förstorade upp det lite. Nått flygplansmärke hittade jag inte hos min lokala syaffär så det fick bli en liten röd bil istället. H var med och godkände. Förutom jackan så fick jag ut ett par överdragsbyxor på 1.1m tyg. Båda fick stickningar i rött eftersom jag inte hade någon blå tråd som var i färg med tyget. Så blev det en röd dragkedja också.

Tyg och annat: Blå bomullspoplin, 110 cm på 140´s bredd. Röd jackdragkedja, 35 cm lång. Påstrykbart bilmärke (självklart fastsytt annars hade H redan lyckats pilla av det...) Resår 1½ cm bred i midjan på jackan och så i byxorna förståss.

Mönster: Jag har ritat av en gammal jacka, sent 70-tal början på 80-tal skulle jag tro, sen har jag förstorat upp mönstret. Byxorna är sydda efter ett Ottobremönster, samma som jag använt tidigare till H´s blommiga manchesterbyxor fast denna gång utan att minska mönstret på bredden som jag brukar göra.

Tidsåtgång: Ca 1 timme för att få till mönstret. Kanske två timmar för att sy jackan. Max 1 timme för byxorna.

4 kommentarer:

 1. Den jackan är bara så fin! Dee röda stickningarna är helt perfekta också!

  SvaraRadera
 2. Snyggt! Kul att ditt barn gillar retro. Jag är lite orolig för att min dotter ska påverkas för mycket av dagismodet...

  SvaraRadera
 3. Oj vad proffsigt! Skulle också vilja ge mig på en vindjacka, men jag tror jag nöjer mig med överdragsbyxor...

  SvaraRadera
 4. Hahaha! Om H fick bestämma skulle han bara vilja ha lika kläder som sin kompis X! Men han har bara sånt jag gillar att välja på och då fungerar det :-) Och ni ser väl att det är en BIL på jackan! Oj vad sånt är viktigt när man är 2½!

  SvaraRadera