torsdag 8 oktober 2009

Solgult är så uppiggande!
Jaha här kommer ett blogginlägg i alla fall :-)

Jag har stickat en solgul klänning till mig själv. Mönstret är från en gammal Femina tidning från 70-talets slut någon gång.

Garnet är ett merciserat bommullsgarn från Kinna textil och heter Jasmine. Det kostar ca 20:- / nystan och det har gått mindre än 10 nystan totalt.

Jag började i slutet av januari och hade som mål att var klar till juni men så hade jag en sticksvacka så klänningen var klar tills i augusti och bars för första gången när goda vänner gifte sig och blev hustru och hustru.
För mig är det en lyckoklänning. Det är svårt att deppa när man ser den soliga färgen och blomullsgarnet är mjukt och följsamt.


S har en liten klänning i samma garn som jag stickade förra jul och nyår. Under på bilden har hon en omlottskjorta med vita kaniner. Tyget är från Åhlens och möstret modifierat från Gynther.
Just nu stickar jag på en brun ylleklänning som ska få några gula ränder. Även det mönstret är klippt ur Femina någon gång på 70-talet. Kjolen är i slätsticknng och klar och jag stickar nu på livet. Både klänningsliv och ärmar stickas i resårstickning 2a 2r. Den här klänningen har längre ärmar och ska ha en polokrage, så det är en del jobb kvar. Men kragen måste modifieras för jag kommer att svettas och klia om jag ska ha polo. Ack nej! Det ska få bli en kortare krage så får vi se om jag lyckas få till det snyggt.

5 kommentarer:

 1. Vad ambitiöst :-o Och snygg blev den ju :-)

  SvaraRadera
 2. Oj människa vilket jobb! Jag är stum av beundran!

  SvaraRadera
 3. Nu blev jag avundsjuk! På orken att sticka en hel klänning i vuxenstorlek, och på själva klänningen. Du ska vara hur nöjd som helst med lyckoklänningen!

  SvaraRadera
 4. Men det är roligt att ta på sig oerhört stora jobb :-) Jag vill bara sticka mer och mer...

  Nästa klänning är på god väg. Klänningslivet är klart förutom från ärmen och upp på bakstycket. Sen ska det till ett 3/4 långa ärmar och en krage...

  SvaraRadera
 5. Du, så kanonfin den blev. Den vill jag se på dig nästa gång vi ses! :-)Så blir jag också nyfiken på S klänning och den bruna du nu stickar på.

  SvaraRadera