tisdag 30 oktober 2007

Träningsunderbyxor...

Det får bli ett nytt inlägg.

Jag har sytt många par med lite olika funktion. H är sedan innan sommaren helt torr och använder dem inte längre men här kommer lite tips.

Jag sydde efter ett ottobre-mönster på underbyxor från en tidning 2005. Som yttertyg har jag använt trikå, som innertyg stretchfrotté. I grenen har jag sytt på ytterligare lager strechfrotté och som mellan lager i grenen har jag använt PULtygsrester från när jag sytt tygblöjor. Bild finns här Mysiga trikåkläder

När barnet kissar i byxorna blir de rejält blöta och ska alltså bytas. Tanken är att barnet ska känna att det kom kiss men att byxorna ska fånga upp det mesta så att man slipper blöta pölar... Om barnet är så torrt att det kan knipa när det börjat kissa kan man klara ytterbyxan, men troligen inte. Bäst är då om man när man är inne kan ha bara träningsbyxan. Har dock pratat med mammor som säger att deras barn är torra om de får gå helt byxlösa inomhus men att de alltid kissar i träningsbyxorna... Min H blev helt torr när han fick följa med och välja vilka kalsonger vi skulle köpa. Då kände han sig uppenbarligen väldigt stor :-)

Tillägg: PUL-tyger kan köpas i sverige från www.babyheaven.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar