tisdag 14 augusti 2007

Lite nytt i små storlekar...

Ja först blev det de där bruna sparkbyxorna och så ett par randiga i stretchfrotté med luddig insida och liten brun plysch-kant nertill. H har en morgonrock i detta underbara tyg så nu ville jag sy nått mer användbart :-) Velourbyxorna är bättre i färgen på bilden i inlägget nedan, de är bruna, en lite brungrå färg, och sydda efter ett helt hemsnickrat mönster. De randiga är sydda efter Ottobres mönster för thigths och är snarare som en lite smalare byxa. Kanten nertill har jag lagt till efter eget huvud.

Sen har jag börjat sy lite omlottröjor. Sånna finns ju knappt att köpa nuförtiden om man inte vill ha enklaste vita eller letar begagnat. Jag hade detta underbara gröna trikåtyg liggande sen jag hitttat det som en stor stuvbit på Olssons och jag har klippt till en likadan tröja en storlek större när jag ändå var igång. H tog i tyget och krävde -Töja till H! så det blir nog en större såsmåningom också fast inte i omlott :-) Både omlottröjan och byxan är mönster från Ottobre men olika tidningar och omlottröjan skulle enligt tidningen vara storlek 50 cl men när jag jämfört med andra kläder jag har är det snarare 56-62. Jag har sytt in den rätt mycket. Byxan är i storlek 62 och jag har sytt flera sånna byxor i större storlekar tidigare och gillar dem verkligen. Det är även det mönstret jag modifierade för att sy "training pants" till H. Remsorna i vitt är klippta av ett gammalt linne och de var inte lätta att få till så att det blev bra. Jag har även sytt en liten mössa som var tänkt till dessa kläder men den har jag verkligen ingen lust att visa för folk :-) Allt blir liksom inte bra...

5 kommentarer:

 1. H bryr sig i detta fall mindre om den fina färgen tror jag och mer om den mjuka känslan i tyget. Det är väldigt mjukt och stretchigt och säkert inte 100% bomull :-)

  Det kommer att bli många fler tröjor av detta tyg, det kan jag lova, även om det är riktigt svårt att få till fållningen snyggt.

  SvaraRadera
 2. Hej tyrvi. Hittade just hit. Gud vad du �r duktig p� att sy. J�ttefina grejer. Och grattis till din graviditet! Fantastiskt!


  /Storken som h�ngde p� FL och p� femmislistan f�rr

  SvaraRadera
 3. Vilka mysiga kläder du sytt! Nu känner jag att jag börjar längta efter att sy de där riktigt små kläderna!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Hittade precis till din blogg, vad fina saker du sytt. Ottre design verkar ha bra grejer. Beställde deras tidning idag, eftersom alla verkar sy från den...
  Håller med. jag saknade verkligen omlotttröjor när min kille var liten eftersom han hatade att få saker över huvudet.

  SvaraRadera
 5. Ottobre har bra mönster, men som alltid med mönster så är inte alla lika bra och storlekarna bör ibland kollas upp... Det största irritationsmomentet med dem är att de har så jäkla mycket klänningar! Och att tjej-tröjor nästan alltid finns i olika modeller. Men när man vill sy finkläder till pojkar så hänvisar de nästan alltid till att köpa deras "bästa skjortorna"-mönster och lika för pojkarnas t-shirts. Det gör mig arg faktiskt!

  SvaraRadera