torsdag 3 maj 2007

Stickar lite istället.

Jag har smått börjat sticka istället. Symaskinen får stå ett tag till. Har i helgen stickat ett par handledsvärmare med en enkel virkad spets nertill. Bild kommer snart om jag får låna dem av H som tycker att de är mycket fina och absolut skulle ha med dem till förskolan i morse.

Igår plockade jag fram det garn jag haft liggande sedan H var i magen. Ett gult garn i ganska stickig ull som alltid har varit tänkt till en bebisfilt i mosstickning på tvären. En virkad kant ska det också bli innan det är klart. Annars är det världens enklaste stickning. Man börjar med en maska och ökar sen i varje yttermaska med ytterligare en så att varje varv börjar och slutar med en ökning. Sen stickar man mosstickning tills filten är lagom lång/bred och då börjar man ta in istället och stickar 2tsm första och sista på varje varv. Det kommer att bli så fint och den gula färgen är utmärkt till min röda manchesterliggvagn! Naturligtvis är det tänkt att vagnen ska bäddas med lakan också, men ull brukar inte heller vara lika stickigt när det är kallt. Jag tror det blir perfekt till ett litet december barn!

Så mycket för att inte sy till Eventuell innan jag vet om hän stannar i magen :-) Men när H låg i magen hade jag vid detta laget stickat klart flera par blöjbyxor i ull och minst två små tröjor i alpacka...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar