fredag 11 april 2014

Sommartrikå

Jag gjorde en liten sommar-trikå-swap. Eller liten. Målet var i alla fall att sy av de trikåtyger vi har hemma och få mysiga kläder för lediga dagar. Inget för jobbet. Kanske inte ens för att gå ut i. Mest för de regniga dagar man mest vill vara inne och mysa.


Fram med alla tyger som var någorlunda somriga och rita nått som kan liknas vid en plan... Det blev totalt fyra plagg färdiga till mig. Fyra till barnen. Tänker fortfarande att jag kanske ska sy nått mer av denna plan men är inte helt säker på att jag gör det på den här sidan midsommar. Jag vill nog hellre sy på min sommarplan med vävda tyger.


 Alltihop syddes hej vilt på en dryg helg. Först ut två t-shirts. Mönstret är Rose från boken Sy - från hoodie till skjortklänning. Har gjort en full bust adjustment på den så den passar som en smäck. Samma mönster ligger till grund för klänningens övre del.


Sen en klänning och ett par mysbyxor. Efter en tvätt insåg jag dock att både den gula elefanttröjan och klänningen hade sytts av tyger som aldrig tvättats. För kort. Så senare har tröjan fått en röd kant nertill på tre cm och klänningen har fått en grön kant på 10 cm. Den senare är inte den snyggaste räddningen då det gröna tyget bara var småbitar som sytt ihop men nu är den anständig även utan byxor under.

Kjoldelen och mysbyxorna är egna mönster. Byxorna är en vidareutveckling av ett mönster för leggings som jag ritat om för att passa stora rumpor. Inte en linje är kvar från orginalmönstret :-)


De yngre av mina barn ville gärna också ha nya kläder. Tulpantröjor!


Och så nyckelpigor såklart!

Barntröjorna är sydda efter diverse Ottobre-mönster. Jag har också lagt lite extra tid på att sticka ner sömmarna i barntröjornas axlar och ärmar för att det inte ska bli "killigt". Mina barn är lite kinkiga med sånt ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar