tisdag 23 mars 2010

Sjukpyssel...

Barnen har varit sjuka och vi har pysslat.
Först ut är 5åringens påskvulkaner:Sen kommer 2-åringens första halsband. Till min stora förvåning så var det mycket viktigt med både färg och storlek på pärlorna. Ännu mer förvånad hade jag blivit om hon orkat göra klart det :-) 5-åringen gjorde ett långt halsband samtidigt och blandade som vanligt alla färger och olika sorters pärlor hej vilt.

Själv har jag pysslat lite längre med denna docka. Än saknas det lite hår. Är inte klar med underhåret och sen ska hon få mer långt hår också. Dockan är ett beställningsjobb. Beställare är min 2-åring. Dockan ska ha rumpa, snippa och navel. Långt hår och bruna ögon. Kläderna ska se ut som 2-åringens egna. Tröjan är alltså en variant av "Tyko-tröja" och så små elefanttrosor. Det ska vara blå byxor och jacka, skor, mössa och vantar så ni fattar att det är mycket kvar att göra. Och 5-åringen ville natruligtvis omedelbart ha en pojkdocka med snopp också...

Jag är hyfsat nöjd med själva dockan även om stoppningen till benen blev lite lång så hon har lite svårt att sitta men hon är bra på att stå :-) Och det blev himla bra att forma ullstoppningen med filtnål. Detta är min tredje docka av waldorftyp. Den första är hård och inte så kramvänlig, den andra väl mjuk och lite sladdrig. De är sydda enligt samma mönster men helt olika i kroppen beroende på docktrikån jag använt. Denna nya docka tycker jag själv mer om. Och 2-åringen har redan kramat henne och hoppat med henne. Först skulle hon heta Alice men nu bara skrattar hon och säger nej när jag kallar dockan för det så vi får väl se om hon får nått annat namn senare.

Och jag vill sy en bebisdocka med rörliga armar och ben från samma bok! Mycket dockor just nu.

Tyg och stoppning och hårgarn: Köpt hos Agnetas vävbod
Mönster: "Sy mjuka dockor" av KarinNeuschütz
Tid: Tja det tar ju lite tid...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar